top of page
Foto van schrijverMarjon Venema

Wortel-pastinaak soep


Deze lentesoep met detox eigenschappen bevat de bitterzoete smaak van de pastinaak en de zachte wortel en aardappel. Pastinaak heeft een hoog zetmeel- en suikergehalte en blijft laag in calorieën. De verwarmende natuur helpt vet te verbranden. Het hoge gehalte aan oplosbare vezels verlaagt het cholesterolgehalte en ondersteunt een gezonde eliminatie. Wortelen verhogen je energie (Prana) en de milde bittere smaak van Wortel zuivert het bloed. Verder is de wortel sterk alkaliserend en heeft hij een koel en ontspannend effect op de ogen. Bètacaroteen, dat wortels hun feloranje kleur geeft, wordt in de dunne darm gemetaboliseerd tot vitamine A in aanwezigheid van galzouten. Vitamine A kalmeert Pitta, voedt de lever en zuivert het bloed. Deze acties verbeteren het gezichtsvermogen, de teint van de huid en verminderen in het algemeen ontstekingen. Aardappelen zijn rustgevend en verzachtend, waardoor ze nuttig zijn voor het koelen van ontstekingen in het maagdarmkanaal. Kurkuma verbetert de bloedsomloop en verdunt het bloed, waardoor het bloed een subtiele kwaliteit krijgt om het lymfestelsel en alle bloedvaten en weefsels binnen te gaan en te reinigen en zorgt tevens voor een goede verteerbaarheid. kortom een fijn soepje om de lente te beginnen...


Gerecht : Soep

Portie : 4

Bereidingstijd : 40 minuten

Benodigdheden : grote soeppan, mes, soepkommen, staafmixer

Dit heb je nodig:

  • kleine ui

  • 4 wortelen

  • 2 pastinaken

  • 2 aardappelen

  • 2 teentjes knoflook

  • 2/5 centimeter verse gember

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1/2 theelepel zwarte peper

  • 1 theelepel Himalaya zout

  • water

  • paar takjes koriander

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd de ui, de wortelen, pastinaak en aardappelen in kleine stukjes.

  2. Snijd de knoflook en de gember klein.

  3. Verhit de olie in een grote soeppan en voeg de knoflook en gember toe.

  4. Als de ui glazig wordt voeg dan de groenten en kruiden toe en vul de pan tot tweemaal de hoogte van de groenten toe.

  5. Kook de groenten gaar en mix de soep met een staafmixer tot een gladde, romige soep.

  6. Breng je soep op smaak.

  7. Doe de soep in de soepkommen en garneer met verse koriander.


Tip: Lekker met zelfgemaakt Naan brood.



137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Pompoen dahl

Tomaten salsa

Comments


bottom of page